Pikáns ételbár

Az étterem…

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ételbárunk 100 vendég befogadására alkalmas, szép időben 40 fős teraszunk is várja a vendégeket.

Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek 07:00 - 15:00 óráig

Elérhetőpség (06 1) 242 2937

Rendezvényhelyszín esküvő, családi vagy baráti összejövetel, osztálytalálkozó szervezéséhez…

 

 

Itt vagyunk…

A II. és a III. kerület nevezetességei…

A közelben található a Pál-völgyi - Mátyás-hegyi barlangrendszer, amely a II. és a III. kerület alatt közel 19 km-nyi járathosszt tudhat magáénak. A barlang bejáratán az ajtón egy apró ablakocska biztosítja, hogy a barlang védett lakói, a denevérek ki és be röpködhessenek rajta akkor is, amikor az a látogatók elől zárva van.

Pálvölgyi barlang

A kép forrása: http://dinp.nemzetipark.gov.hu/

A barlang termeiben a különböző cseppkő és ásványkiválás révén létrejött képződményeknek - hasonlóan más barlangokhoz - neve is van. Van itt "állatkert", amelyben "skorpió" és "krokodil" is látható, de van "pattogatott kukorica" és "szőlőfürt" is. A barlangokat csak a XIX. században kezdték el felfedezni, ugyanis természetes kijáratuk nem volt. 2001-ben történt meg a Pál-völgyi és a Mátyás-hegyi barlangok összekapcsolása.

Barlangtúrákon látogatható a föld alatti labirintusrendszer, amely - mivel nem kiépített utakról, hanem "overallos csúszós mászós" kalandtúráról van szó, 2,5 órás intenzív mozgást jelent.

Boszorkánykonyha is van a barlangrendszerben, amely valójában egy hatalmas és visszhangzó üreg. Nevét onnan kapta, hogy a legenda szerint az a gyerek, aki oda kedvenc ételének nevét bekiabálja, meg is kapja ezt a finomságot az anyukájától. Nincs más hátra, a barlangba szervezett kirándulás előtt tanulmányozni kell étlapunkat, utána pedig betérni hozzánk…

A Rózsadomb, amelynek egyik fő útja, a Gábor Áron utca, az étterem szomszédságából indul és régen Kőbánya valamint Kálvária néven szerepelt a térképeken. A XIX. században még szőlőhegy volt, vincellérek, kőfejtők és téglavetők éltek itt. Mai nevét a rózsák szeretetéről ismert törökökről és különösképpen Gül Babáról kapta, akinek síremléke (türbéje) a Mecset utca 14-es szám alatt található.

Gülbaba türbéje

A kép forrása: http://hu.wikipedia.org/